Sådan kan en bæredygtig bolig reducere dine forsikringsomkostninger


Rigtig mange danskere ønsker at bidrage og gøre en indsats, når det kommer til miljø og bevaring af vores planet. En oplagt måde at gøre det på, er ved at vælge en bæredygtig bolig.

Men ikke nok med, at disse boliger er mere miljøvenlige, så kan de bæredygtige boliger faktisk også bidrage til at reducere dine forsikringsomkostninger på lang sigt. 

Men hvordan kan en bæredygtig bolig helt konkret hjælpe dig med at reducere dine forsikringsomkostninger? Dét får du svar på her:  

Energibesparelser: En bæredygtig bolig vil typisk være designet til at være energieffektiv. Det betyder, at dine el- og varmeregninger potentielt kan reduceres. Det betyder samtidig, at der vil være lavere risiko for skader, som kan opstå som følge af ekstreme temperaturer. Dét er en faktor, der kan resultere i lavere forsikringsomkostninger. 

Vandbesparelser: En bæredygtig bolig kan også indebære en reduktion af dit vandforbrug - hvilket samtidig kan mindste risikoen for vandskader. 

Materialevalg: Bæredygtige boliger vil typisk være bygget med materialer, som er yderst holdbare, og som har en længere levetid end de mere traditionelle byggematerialer. Det indebærer en lavere risiko for skader og tab. 

Miljøvenlige designs: De bæredygtige boliger er ofte designet med miljøvenlige løsninger i tankerne. Det kan eksempelvis være i forhold til placeringen af boligen, så den udnytter solens stråler optimalt til opvarmning. Dét kan gøre din boligmere modstandsdygtig over for ekstreme vejrforhold - og dermed reducere risikoen for skader og tab. 

Derudover kan de bæredygtige boliger have en højere gensalgsværdi. Det er tilfældet, fordi efterspørgslen på bæredygtige byggerier er stigende. En bæredygtig bolig er altså ikke kun til gavn for planeten - den kan også bidrage til at reducere dine forsikringsomkostninger på sigt. 

Uanset om du bor i en miljøvenlig bolig eller ej, vil det altid være en god idé at tegne en ejerskifteforsikring samt en sælgeransvarsforsikring. Netop disse forsikringer kan nemlig give både køber og sælger en ekstra tryghed i bolighandlen. Du kan finde en beskrivelse af Dansk Boligforsikrings forsikringsmuligheder her


Populære opslag fra denne blog

Hold den rette temperatur og undgå svamp og fugtskader

Gode råd til boligkøb i 2021

Boligmarkedets aktivitet styrtdykker