Gode råd til boligkøb i 2021

Skal du på ud og finde drømmeboligen i 2021? Måske er der sket en familieforøgelse, der kræver lidt mere plads? Eller måske er det bare tid til at prøve noget nyt? Årsagerne kan være mange, men uanset hvad er det vigtigt at være godt forberedt. Det bliver du med disse gode råd. 

Først og fremmest er det en god idé at overveje en ejerskifteforsikring. Med en ejerskifteforsikring er du forsikret, hvis du efter købet af din nye drømmebolig opdager alvorlige skader eller el- og vvs-installationer, der ikke er helt efter bogen, og som ikke fremgår i hverken tilstandsrapporten eller el-intstallationsrapporten. Dansk Boligforsikring er markedsførende, når det kommer til ejerskifteforsikringer. Og husk på, at du med en ejerskifteforsikring er dækket i minimum fem år. 

Det var det første gode råd. Det er også værd at undersøge prisen på den bolig, I har udset jer. Undersøg, om kontantprisen og ejerudgiften matcher lignende boliger. Gør også gerne brug af en uvildig gennemgang af boligen. Til det kan du med fordel alliere dig med en håndværker eller en byggesagkyndig. 



Vi vender lige kort tilbage til ejerskifteforsikringen. Tjek alle dokumenter tilhørende huset igennem. Det gælder blandt andet tilstandsrapporten og el-installationsrapporten. Har du en ejerskifteforsikring, er du dækket, eksempelvis hvis en ulovlig el-installation ikke står anført i disse rapporter. 

En mundtlig aftale er i og for sig lige så bindende som en skriftelig. Men du vil altid stå stærkest, hvis du har det på skrift, hvorfor alle aftaler, du laver med den sælgende part, bør indgås som en skriftlig aftale. 

Boligens pris er for de fleste en vigtig faktor. Men der er også andre økonomiske forbehold, du bør være opmærksom på. Eksempelvis om der er planlagt projekter i din grundejerforening, der på sigt kan betyde, at din ejerudgift vil stige. 

Finansieringen, som for de fleste vedkommende består af både et banklån og et realkreditlån, er også en område, hvor du skal tage dine forbehold. Undgå at springe på det første og bedste tilbud, du bliver præsenteret for. Indsaml gerne en række tilbud, så du har mulighed for at sammenligne størrelsen på bidrag, renter med mere. 

Tager du ovenstående med i betragtning, er der større sandsynlighed for, at du står med en drømmebolig uden alt for mange efterfølgende problemer. 

God boligjagt! 


 

Populære opslag fra denne blog

Hold den rette temperatur og undgå svamp og fugtskader

Boligmarkedets aktivitet styrtdykker